Top sfaturi de conducere prudenta

 1. Top sfaturi de conducere prudenta –Conducere în siguranta.Cand auzi de conducere defensiva(prudenta) , impresia generala este ca soferul care o aplica este o persoana care conduce foarte lent pe banda din dreapta. Cu toate acestea, conducerea defensiva este mult mai mult decat a fi prudent si lent. Este o abordare care va va ajuta la prevenirea accidentelor. Foarte important este respectul in trafic pentru ceilalti participanti si tuturor ne face placere sa calatorim in tarile vestice si admiram fluenta si politetea in trafic.Prin conducere defensiva ,fara agresivitate se elimina toate acele potentiale stari de pericol cauzatoare de accidente.
 2. : Concentrarea. Conform statisticilor motivul principal din spatele numarului mare de accidente rutiere care au loc în fiecare an, este faptul ca soferul a fost neatent.Cauzele sunt multiple si fiecare stie ca telefonul mobil este una din cele mai frecvente surse.A nu se confunda concentrarea cu starea de crispare.
 3. : Focus pe orizont Mai degraba decat pastrarea privirii pe masina din fata ta, stai cu privirea spre orizont. Veti putea vedea orice activitate care poate cauza un accident, si o sa aveti timp sa luati masuri de evitare.
 4. : Pastrarea benzii de mers-Mai ales in sensurile giratorii Multe accidente auto se întâmpla atunci cand o masina isi schimba brusc banda de circulatie ,de multe ori fara sa semnalizeze.. Alege o banda si foloseste-o cat mai mult posibil.
 5. : Fa-te vazut si atentioneaza din timp schimbarile de directie. Foarte multi soferi nu folosesc luminile de pozitie,cele de drum si semnalizarea.Cu cat poti fi observat in trafic mai usor si ii avertizezi pe ceilalti care sunt intentiile tale,chiar daca la un moment dat poti gresi acestia vor avea timp sa reactioneze si sa te evite.
 6. : Atentie la unghiurile moarte de vizibilitate. Fiecare autoturism are unghiuri moarte de vizibilitate.Astfel folositi oglinzile foarte mult si lasati semnalizatorul sa functioneze pentru ca cei din jur sa va ajute la manevrele din trafic
 7. : Evitati contactul vizual. Oamenii de stiinta au descoperit ca agresivitatea rutiera este amplificata atunci când soferii se uita direct unul la altul. Chiar daca ati gresit este mai bine sa va cereti scuze prin ridicarea mainii impaciuitor sau apasarea scurta a butonului de avarie.Greseala recunoscuta este jumatate iertata.
 8. : Verificati vizual zona intersectiilor. Intersectiile sunt zonele în care apar cele mai multe accidente. Multi soferi demareaza brusc inainte a fi semaforul verde, dar nu toata lumea se opreste atunci când lumina semaforului devine rosu.
 9. Atentie sporita la pietoni! Foarte multi pietoni sunt neatenti si traverseaza separat cauzand multe fragmentari de trafic.Legea la noi este foarte permisiva cu pietonii si drastica cu soferii.Astfel pietonii in marea majoritate au un comportament total imprevizibil si traverseaza fara sa se opreasca si sa se asigure,nemaivorbind de posiilitatea gruparii lor in 2-3 minute pentru fluidizarea traficului.
 10. Nu stati aproape de un sofer nesigur. Daca observati ca cineva da semne de a fi un sofer prost, atunci pastrati o distanta sigura.Sau il depasiti dar inainte folositi toate metodele sa va faceti cunoscuta intentia si sa fiti sigur ca cel in cauza v-a vazut si nu face o manevra neinspirata. #Regula 2-3 secunde.Regula 360 de grade. Pastrati o distanta fata de autovehiculul din fata care sa corespunda vitezei de deplasare. Regula de 2 secunde: daca se intampla ceva cu masina din fata, tu pierzi 3/4 secunde vazand evenimentul, 3/4 secunde pentru a reactiona prin frana – asadar trebuie sa mentii mereu minim 2-3 secunde intre tine si cel din fata.Regula de 360 de grade: trebuie sa te uiti in jurul tau, la 360 de grade, folosind oglinzile o data la 7 secunde sau mai des .
 11. Atentie sporita si respect fata de masinile de interventie,indiferent de scopul lor.Atentie la masinile de tractari care niciodata nu se afla in trafic pentru a se plimba.Intotdeauna masinile se deplaseaza pentru a ajuta pe cineva sau a elibera traficul.Atentie la operatorii acestor masini care de multe ori intervin in plin trafic.

By Tractari Auto Constanta, Sunday, January 18 2015.

Haut de page