Platforma auto Constanta.
Transport pe platforma auto in Constanta
Servicii de transport marfa si autoturisme pe platforma specializata sau remorca platforma in Constanta si toata Romania.
Pentru transport marfa preturile de transport se calculeaza in functie de greutate si distanta parcursa.
In principiu in functie de disponibilitate va putem ajuta si cu inchirierea unei platforme auto.
Va putem oferi serviciile noastre si pentru transport marfa pe platforma dar si in autoutilitare acoperite.
Clasificare.
3.5 Tone
Ideale pentru transporturile usoare pe distante lungi sau atunci cand accesul pe drumurile publice este limitat.
7,5 Tone
Camioanele de 7,5 tone reprezinta o alternativa pentru transportul marfurilor ușoare, dar voluminoase sau lungi.
24 Tone
Cu cel mai mic cost de transport pe palet, camioanele clasice sunt ideale pentru a face legătura între depozite.
Transportul marfurilor reprezinta o componenta esentiala a procesului de productie si presupune deplasarea componentelor si a produselor atat in incinta fabricii, cat si de la o unitate la alta. Sistemul de transport reprezinta unul din elementele de baza pentru o crestere economica fundamentala. Transportul creaza valoare si un anumit grad de utilitate (de loc si de timp).
Costul transporturilor poate atinge 40 % din costurile totale de productie. Practic, nu exista nici o activitate de productie material; care sa nu fie legata si conditionata, intr-un fel sau altul, de transport.
Rapiditatea cu care se diversifica productia de bunuri materiale determina modificari structurale in schimburile interne si internationale.
Transportul rutier de marfuri pe platforma sau camioane
Revolutia industriala si dezvoltarea masiva a comertului a dus la imbunatatirea starii drumurilor si la realizarea mijloacelor de transport performante.
In comparatie cu majoritatea tarilor europene Romania are un nivel scazut de modernizare a drumurilor publice, chiar daca transporturile rutiere au capatat un mare avant dupa 1989 .
Avantajele si dezavantajele utilizarii transportului rutier
Avantaje:
1. incarcarea marfurilor se face direct de la locul de expeditie (magazie, locul productiei) iar descarcarea la punctul de destinatie, fara manipulari suplimentare;
2. pregatirea autovehicolelor este rapida, existand posibilitatea schimbarii rapide a directiei de deplasare si a volumului de marfa transportate;
3. viteze mari de deplasare;
4. cheltuieli de transport acceptabile;
5. protectie superioara a marfurilor fata de socuri si intemperii.
Dezavantaje:
1. exploatarea autovehicolelor genereaza cheltuieli mai mari, ca urmare a consumului de combustibili superiori;
2. necesitatea existentei unui sofer si a echipei de servire (pentru fiecare autovehicol in parte);
3. poluarea mediului inconjurator este mai mare in cazul utilizarii autovehicolelor comparativ cu celelalte mijloace de transport;
4. uneori nu este indicat pentru distante foarte lungi;
5. nu se pot transporta unele marfuri grele sau voluminoase.
Avantajele transporturilor rutiere sunt insa mai mari decat dezavantajele enumerate, ceea ce face ca ponderea acestora sa fie insemnata. Dinamismul transportului rutier este datorat unor cauze conjugate: sistem modern de distribuire promta, perfectionarea autovehicolelor, consum redus de combustibil etc .
Exista reglementari care se refera la substantele, obiectele si materialele periculoase admise la transportul rutier (lista oficiala) si fise de siguranta ce dau indicatii privind riscurile pentru sanatate, masurile de urgenta care trebuie luate, masurile de ordin general, precum si de prim ajutor. Functie de gradul de periculozitate, incarcarea in comun a marfurilor poate fi permisa, interzisa sau pot exista conditii speciale de vecinatate .