Off-road.Definitie.Informatii generale.

Off-road.Definitie.Informatii generale.

Off road.Definitie.Informatii generale pentru viitorii impatimiti de acesta pasiune care impleteste placut sportul automobilistic si natura.

Off-roading este activitatea  de a conduce un vehicul pe drumuri sau șosele nepavate, realizate din materiale precum nisip, pietriș, albii râului, noroi,iarba, zăpadă, roci și alte terenuri naturale.

Chiar daca imaginea de inceput este al unei masini preparate pentru concursuri activitatea de off-road se poate face fara probleme si cu auto 4×4 fara pregatiri,dar de aici apare intrebarea principala:”Ce vrei sa faci cu masina?” si “Pina unde esti dispus sa mergi?”

In lumea iubitorilor de off-road circula o axioma care spune:”Cu cit este mai pregatit soferul si masina pe care o conduce,cu atit mai mare trebuie sa fie tractorul care il recupereaza din teren”.

Dar cum nimeni nu s-a nascut invatat daca exista pasiune va exista si timpul necesar acumularii de experienta in teren pentru fiecare impatimit de off-road.

Atentie!Este o pasiune care creeaza dependenta si necesita un buget financiar dedicat.

Generalitati

Off road-ul poate fi catalogat drept un sport extrem, datorită complexității manevrelor și a riscurilor la care sunt supuși șoferul și pasagerii. Pentru iubitorii de mașini și de senzații tari, poate deveni una dintre cele mai mari pasiuni. Totuși, este important să afli mai multe detalii despre cum și unde poți să practici această activitate și de ce dotări are nevoie autoturismul tău.

Trebuie invatate macar la nivel teoretic performantele si posibilitatile off-road pentru a nu ajunge in situatia de a apela la servicii de tractari auto.

Cu toate că o mașină off road este un vehicul de teren, pentru a face cea mai bună alegere pentru tine, trebuie să iei în calcul mai mulți factori: tipul de drum pe care urmează să conduci și modelul și specificațiile vehiculului.

Pe lângă senzațiile extreme pe care ți le oferă această activitate, este și un bun prilej de a petrece timp alături de prieteni sau de familie, în natură. În funcție de gradul de dificultate pe care îl alegi, poți parcurge un traseu în câteva ore sau chiar zile întregi.

Trebuie menționat faptul că, în cazul traseelor foarte lungi, te poți opri pe timp de noapte la popasurile din drum. Off road-ul poate fi practicat și pe drumurile din Carpați, iar varietatea reliefului îți va permite să faci și alte activități, precum canoe, alpinism, cățărări sau rafting.